Ser z bazylią, pomidorami i czosnkiem

0 0
Ser z bazylią, pomidorami i czosnkiem

Udostępnij w mediach społecznościowych:

Lub skopiuj link i podziel się nim

Składniki

Ilość porcji
5l mleko pełne
20dkg suszone pomidory
10dkg czosnek
10dkg bazylia suszona
Kuchnia:
  • 3 dni
  • Porcje 1
  • Średni

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Uwielbiam połączenie mozzarelli, bazylii i pomidora. Dlatego przygotowałam ser biały twarogowy z pomidorami suszonymi i bazylią.

  •  pyszny
  • kremowy
  • bez konserwantów

 

Czego chcieć więcej, no dobra może jedynie dobre wina i kilku dojrzewających plasterków szynki.

Kroki

1
Zrobione

Przygotowanie twarogu

Przygotuj twaróg zgodnie z przepisu

Zatrzymujemy się w momencie wystudzonego skrzepu białego sera.

2
Zrobione

Nadziewanie sera

Nakładając na zmianę ser i dodatki pakujemy całość na sitka wyłożone gazą. Zwijamy końcówki gazy sznurkiem i wieszamy aby spłynęła serwatka. 

3
Zrobione

Pozostawiamy do odsączenia na 4-6 h. 

admin

poprzednie
Boczek
następne
Krem z dynii
poprzednie
Boczek
następne
Krem z dynii

Dodaj komentarz