Składniki
-
5l mleko pełne
-
40dkg cząber pastapastę przygotujesz blendując liście cząbru z oliwą
-
20dkg czosnek niedźwiedzi pastapastę przygotujesz blendując liście cząbru z oliwą
Wskazówki
Czosnek niedźwiedzi nazywany również czosnkiem cyganów lub cebulą czarownic w ostatnich latach przeżywa swoje narodzenie po raz kolejny.
W czosnku niedźwiedzim wiele jest cennych dla zdrowia substancji. Roślina ta obfituje w witaminę C, witaminy A i E oraz istotne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu makro- i mikroelementy. W czosnku jest wiele olejków eterycznych, flawonoidów i aminokwasów. Znajdziemy w nim również bakteriobójczą allicynę.
Jednym słowem bomba odżywcza dla naszego organizmu. Zachęcam Was do posadzenia cebulek w waszych ogrodach, pięknie się przyjmuje, a na wiosnę obfituje w piękne białe kwiaty.
Kroki
1
Zrobione
|
Przygotowanie twaroguPrzygotuj twaróg zgodnie z przepisu na twaróg Zatrzymujemy się w momencie wystudzonego skrzepu białego sera |
2
Zrobione
|
Nadziewanie seraNakładając na zmianę ser i pastę czosnkową z cząbrem pakujemy całość na sitka wyłożone gazą. Zwijamy końcówki gazy sznurkiem i wieszamy aby spłynęła serwatka. |
3
Zrobione
|
Pozostawiamy do odsączenia na 4-6 h. |