Ser biały z czosnkiem niedźwiedzim i cząbrem

0 0
Ser biały z czosnkiem niedźwiedzim i cząbrem

Udostępnij w mediach społecznościowych:

Lub skopiuj link i podziel się nim

Składniki

5l mleko pełne
40dkg cząber pasta pastę przygotujesz blendując liście cząbru z oliwą
20dkg czosnek niedźwiedzi pasta pastę przygotujesz blendując liście cząbru z oliwą
Kuchnia:
  • 3 dni
  • Średni

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Czosnek niedźwiedzi nazywany również czosnkiem cyganów lub cebulą czarownic w ostatnich latach przeżywa swoje narodzenie po raz kolejny.

 

W czosnku niedźwiedzim wiele jest cennych dla zdrowia substancji. Roślina ta obfituje w witaminę C, witaminy A i E oraz istotne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu makro- i mikroelementy. W czosnku jest wiele olejków eterycznych, flawonoidów i aminokwasów. Znajdziemy w nim również bakteriobójczą allicynę.

 

Jednym słowem bomba odżywcza dla naszego organizmu. Zachęcam Was do posadzenia cebulek w waszych ogrodach, pięknie się przyjmuje, a na wiosnę obfituje w piękne białe kwiaty.

Kroki

1
Zrobione

Przygotowanie twarogu

Przygotuj twaróg zgodnie z przepisu na twaróg

Zatrzymujemy się w momencie wystudzonego skrzepu białego sera

2
Zrobione

Nadziewanie sera

Nakładając na zmianę ser i pastę czosnkową z cząbrem pakujemy całość na sitka wyłożone gazą. Zwijamy końcówki gazy sznurkiem i wieszamy aby spłynęła serwatka. 

3
Zrobione

Pozostawiamy do odsączenia na 4-6 h. 

poprzednie
Domowy twaróg
następne
Marynowana papryka
poprzednie
Domowy twaróg
następne
Marynowana papryka

Dodaj komentarz