Kanapka drwala (domowy burger)

0 0
Kanapka drwala (domowy burger)

Udostępnij w mediach społecznościowych:

Lub skopiuj link i podziel się nim
Cechy:
  • Ostre
Kuchnia:
  • Średni

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

 

Attention  mon bien-aime

Na stół wlatuje dziś kanapka drwala. Dlaczego drwala? Bo zawiera wszystkie te składniki, które znajdzie drwal w lesie …. przynajmniej 50% 😛

Tak już wracając do poważnego posta. Kanapka została stworzona dla prawdziwych mężczyzn którzy lubią wgryźć się w coś konkretnego.  Prezentuję Wam chrupiącą bułkę, z ostrymi dodatkami, kaczuchą i szczyptą zabawy.

Zapraszam na szybki odcinek 🙂

Kroki

1
Zrobione
20 minut

Wkład mięsny

Pierś z kaczki dokładnie myjemy i osuszamy.
Nacinamy w kratę skórę wraz z tłuszczem ( uwaga! Nie za głęboko). Doprawiamy solą.
Pierś obsmażamy z każdej strony około 6 minut zaczynając od strony skóry.
Odsączamy z nadmiaru tłuszczu i przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 °C na około 10 minut.

2
Zrobione
20 minut

Przygotowanie półproduktów

Wszystkie warzywa dokładnie myjemy.
Pieczarki kroimy w plasterki około 3 mm. Przesmażamy na maśle aż się zrumienia. Doprawiamy solą i pieprzem.
Bułkę przekrajamy i smarujemy masłem.
Paprykę, cebulę i ogórki kroimy w cienkie plasterki.

3
Zrobione
15 minut

Gotowa kanapeczka :)

Na spód bułki kładziemy kilka plasterków sałaty potem warzywa: ogórek, cebula, papryka. Na warzywa pokrojoną w plastry kaczkę, ser i ciepłe pieczarki. Drugą stronę bułki smarujemy ketchupem. Całość składamy, spinamy długą wykałaczką.

poprzednie
#10 Korzenne śledzie
następne
Pulpeciki indycze z kaszą jaglaną
poprzednie
#10 Korzenne śledzie
następne
Pulpeciki indycze z kaszą jaglaną

Dodaj komentarz