Składniki
-
190 g pierś z kaczki
-
40 g pieczarki
-
ogórek konserwowy
-
cebula biała
-
papryka czerwona
-
pomidor
-
sałata rzymska
-
musztarda
-
majonez
-
3 g pieprz czarny młotkowany
-
3 g sól morska
Wskazówki
Attention mon bien-aime
Na stół wlatuje dziś kanapka drwala. Dlaczego drwala? Bo zawiera wszystkie te składniki, które znajdzie drwal w lesie …. przynajmniej 50% 😛
Tak już wracając do poważnego posta. Kanapka została stworzona dla prawdziwych mężczyzn którzy lubią wgryźć się w coś konkretnego. Prezentuję Wam chrupiącą bułkę, z ostrymi dodatkami, kaczuchą i szczyptą zabawy.
Zapraszam na szybki odcinek 🙂
Kroki
1
Zrobione
20 minut
|
Wkład mięsnyPierś z kaczki dokładnie myjemy i osuszamy. |
2
Zrobione
20 minut
|
Przygotowanie półproduktówWszystkie warzywa dokładnie myjemy. |
3
Zrobione
15 minut
|
Gotowa kanapeczka :)Na spód bułki kładziemy kilka plasterków sałaty potem warzywa: ogórek, cebula, papryka. Na warzywa pokrojoną w plastry kaczkę, ser i ciepłe pieczarki. Drugą stronę bułki smarujemy ketchupem. Całość składamy, spinamy długą wykałaczką. |